- Adri 8 hónapja jöttél el a Kapos Televízióból. Az élet más vizekre sodort.
- Szerettem itt dolgozni, sportriporterként, és műsorvezetőként is sokat tanultam. Most teljesen mást csinálok, mint eddig. Marketing és kommunikációs munkát végzek egy budapesti cégnél.

- Nem hiányzik a televíziózás?
- De nagyon. Hiányoznak a kollégák. Sokat gondolok rájuk. És a képernyős munka is nagyon. Andrással ezért is döntöttünk úgy, hogy ezt kicsit pótolva, élményvideózásba kezdünk. Háromfős stábbal dolgozunk. Mi ketten és egy operatőr kolléga.

- Az a hír járja, hogy eközben gyűrűs menyasszony is lettél.
- A szülinapomon jött a meglepetés. Elmentünk kedvenc éttermünkbe, ahol császármorzsát kértem. Sokáig nem hozták ki, rákérdeztem mi van. Erre megjelent a pincér egy sötét pici dobozzal. Akkor még nem is sejtettem, mi van benne. Először nyakláncra, fülbevalóra gondoltam. Gyűrű volt. András megkérte a kezem. A meglepetés után persze igent mondtam.  

- Mikorra tervezitek az esküvőt?
- Jövő májusra, vagy júniusra tervezzük az esküvőt. Szűk baráti és családi körben. Abban még nem egyeztünk meg hol. Én a Balatonon szeretném, András Budapesten. Lehet, hogy valahol a kettő között lesz majd.



- Kaposvár így egy kicsit háttérbe szorul.
- Imádjuk Kaposvárt. Itt voltam egyetemista. Minden visszahúz. Havonta egyszer hazajövünk.

- Az esküvőre más is készül.
- Már koszorúslány jelölt is van. Ha arra gondolsz. Andris testvérének, D. Tóth Krisztának a kislánya, Lola felajánlotta a lehetőséget. Hamarosan ugyanis Angliában kell hasonló feladatot ellátnia.

- András megsúgtad, hogy a szíved csücskében neked is ott lapul Kaposvár.

- Nem csak a családi kötelék miatt. A Kapos Rádió volt az első munkahelyem. A rádiós munka minden részébe belenézhettem. Száguldó riporterként kezdtem, érdekes volt. Reggel elindultam a diktafonnal, és az volt a feladatom, hogy érdekes helyzetekben szólaltassak meg embereket. Az anyagot meg is vágtam. Ez később sokat segített a főiskolai munkámban.

- A Barátok közt szereplője is voltál, és szépen felfelé ívelt a karriered.
- Mindent alulról kezdtem, így könnyebb volt építkezni. A Független Hírügynökség után, az RTL-nél gyakornokoskodtam. Majd Híradó, a Fél Kettő, a Házon kívül műsorvezetője és riportere, valamint a XXI. század riportereként dolgoztam. Minden egyes munkáért meg kellett küzdenem.

- Most jöttél meg New Yorkból.
- Igen. A Fókusznak forgattam.

- Sokat vagy távol? Adri mit szól ehhez?
- Külföldre ritkán megyek.

- Gyerekkorotok óta ismeritek egymást.
- Én 9, Adri 7 éves volt, amikor megismertük egymást. Mindketten teniszeztünk. Aztán másfelé vezérelt bennünket a sors. Ha néha összefutottunk, akkor beszélgettünk. Aztán tavaly nyáron véletlenül találkoztunk.

- Ami úgy tudom elég hosszúra sikerült.

- Nem úgy indult, ahogy a szokásos randevúk. Spontán. Leültünk a parlamenttel szemben, beszélgettünk. Kérdeztem inna-e egy pohár bort. Mert, hogy éppen volt nálam egy üveggel. Aztán több órán át beszélgettünk. Aztán együttmaradtunk.

- Az esküvőről Adri már beszélt kicsit. A családban ti ketten voltatok testvérek. Hány gyermeket szeretnétek?

- Kettőt, egy fiút és egy lányt.

- Sok sikert hozzá. Legyen minden úgy, ahogy szeretnétek.

 

Íme a kisfilm Adri és András megismerkedéséről!

A&B video


Címkék: Pákai Adrienn, D. Tóth András, esküvő, interjú, munka, kis szines