Gőbel Diától nem idegen a sport. Már óvodásként is imádta a lovakat. Lovagolni kisiskolás korban kezdett. Saját lova is van. - Ha egy-egy rossz nap után Csillag hátára felülök, teljesen feltöltődöm - mondja Dia. Kedvenc lovára főként hétvégén jut ideje. Általános iskolás korában ritmikus sport gimnasztikával foglalkozott. A versenyeken többször került dobogóra.

Anyukám sokat segített nekem abban, hogy most a Kapos Tévében lehetek - mondja Dia. Érdekesség, hogy anyukája, Csák Teodóra évekig volt a Kapos Tévé műsorvezetője. Dia édesanyja rendszeresen járt Budapestre, beszédórákra. Az autóban gyakorolta a nyelvtörőket. Többször vele volt Dia is, aki figyelt, és egy idő után kívülről fújta valamennyit. Még most is emlékszik rájuk. A szép magyar beszéd otthon is elvárás lett. Aztán jött a Kapos Televízió Premier című műsora. -Jelentkeztem és egyszer csak ott voltam a három legjobb között - idézi fel Dia a történteket. - Januárban keresett meg a Kapos Tévé vezetése, hogy lenne-e kedvem műsort vezetni. Nagyon örültem neki, megtiszteltetésnek éreztem – teszi hozzá Dia. Ekkor jött azonban egy kisebb síbaleset, ami kicsit hátráltatta a tervét. Dia szerencsére már jól van, és nagyon élvezi, hogy az időjárásjelentés után a Kapos Sport adása elé is odaültetheti a nézőket.

 

Dia

Dia egyébként sok időt tölt a neten, szeret divatosan öltözni, moziba járni, és néha beülni a barátaival egy kávézóba. Ahogy hasonló korú társai.

Nagyon élvezi a tévézést, ám hogy mit hoz a jövő azt még nem tudja. Jelenleg a Kaposvári Egyetem gazdaságtudományi karán tanul, pénzügy-számvitel szakon. Most másodéves. Vágyai között azonban titkon ott lapul, hogy ha szerelemmé válik a televíziózás, akkor elpártol a pénzügyi szakmától.

Címkék: kaposport, Dia, Gőbel, RSG, lovaglás, kis szines