konferencia

Minden második ember lelki problémákkal küzd. Felbomlanak a közösségek, válságban vannak a családok. Rossz a magyarok lelkiállapota. A keddi konferencián elhangzott: ez komoly baj a társadalomban.

Dr. Székely András, a budapesti Magatartástudományi Intézet munkatársa elmondta: az emberek többsége nem lát maga előtt értékeket, nem lát maga előtt célt.

- Nem látják, hogy miért élnek, gyakorlatilag elveszítették azt az iránymutatót, ami segíthetne nekik abban, hogy eligazodjanak a nehéz helyzetben - tette hozzá a szakember.

Kiemelték: a közösség, a család szerepe óriási. Értelmet és célt ad az életnek. Papp Lajos professzor szerint mély oka van a nemzet betegségének. Elveszítettük és elfelejtettük történelmünket, gyökereinket. Nincs mibe kapaszkodni.

- A magyar nemzetnek óriási lehetősége, ha újból felismeri és újból felfedezi történelmét, a gyökerek jelentőségét - tette hozzá Prof. dr. Papp Lajos, szívsebész.

A konferencián elhangzott: a fogyasztói társadalom reklámokkal könnyen tudja még rosszabb irányba befolyásolni az embereket. A "Magyarország Holnap" konferenciát az Esélyek Háza szervezte, a megyenap részeként.

Címkék: lelkiállapot, konferencia, magyar, kis szines