Mint arról korábban beszámoltunk, a Kaposvár Szépe szépségverseny első és második helyezettje, Horváth Alexandra és Huszár Zsófia bejutott a Miss Hungary döntőjébe. A rangos megmérettetésre mindegyik lány a maga sajátos módján készült, de a legjobb formáját hozta a döntő pillanatban.

Vasárnap este egy budapesti szállodában rendezték meg az év talán egyik legrangosabb szépségversenyét. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen Magyarország legszebb hölgyei, igazi bombázók léptek a kifutóra, estélyi-, és utcai ruhában, illetve bikiniben. A szakemberek szerint az idei mezőny volt a legerősebb. 16 lány felnőtt és 16 lány pedig tini kategóriában indult.

A hétfőn hajnalig tartó megmérettetésen sajnos sem Alexandra, sem Zsófia nem ért el dobogós helyezést, de egyáltalán nem csüggedtek el.

- Jól éreztem magamat a versenyen, egyáltalán nem izgultam. Egy gazdag üzletember a legszimpatikusabb 10 lánynak, nekem is,  cipőt adott ajándékba. Emellett megkaptuk azt az utcai ruhát, amiben felvonultunk a kifutón. Csak pozitív élményekkel érkeztünk haza - mesélte kissé fáradtan Alexandra.  A kaposvári szépség azt tervezi, hogy most egy ideig csak a tanulással foglalkozik.

Huszár Zsófi nem volt annyira elégedett a végeredménnyel.  Bevallása szerint nagyon szép lányok jutottak a döntőben, ezért bárki koronás helyezést elérhetett volna. - Nem vagyok elkeseredve, nagyon jól éreztem magam, de nagyon elfáradtam - mesélte Zsófi. A rengeteg teendőik: ruhapróba, sajtótájékoztató kifárasztották őket. - Készíttettem portfóliót, ezért ha jönne egy felkérés szívesen dolgoznék a modell világban - tette hozzá Zsófi.

Minden bizonnyal látjuk még a két somogyi szépséget valamilyen nívós szépségversenyen! A legnagyobb nemzeti szépségkirálynő választás alkalmával az elmúlt években számos olyan versenyző mutatkozhatott be, akik később ismertek lettek a divat, a szórakoztatás, vagy az élet egyéb területein.

A felnőtt kategória első helyezettje: Gregori Dóra lett. Udvarhölgyei: Venczlik Ivett és Botos Zsófia. A tini kategóriát a 16 éves Dézsányi Bianka nyerte. A második helyen Bernáth Klaudia, a harmadikon Balavaider Bettina végzett.

Horváth Alexandra

Huszár Zsófia

Címkék: Miss Hungary, Huszár Zsófia, Horváth Alexandra, kis szines, Kaposvár