istvándi

Az istvándi általános iskolában tanított két pedagógus, egyikük több mint 40 évig. Mint ahogy arról a Kapospont korábban beszámolt: pert indította, mert jogviszonyukat szabálytalanul megszüntették. Több mint 50 millió forint megfizetésére kötelezte a Legfelsőbb Bíróság a Drávamenti iskolafenntartó társulást. A kártérítésre kötelezett 11 település felosztotta az 50 milliós adósságot. A hibát elkövető Istvándiban élők azt mondják: szinte kutyába sem veszik őket, nem kapnak pontos felvilágosítást a fejleményekről.

Orsós Zoltán szerint nem nyilatkozik senki, semmiféle tájékoztatást nem lehet hallani. A polgármestert mi is megkerestük, aki közölte velünk, az önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a legfelsőbb bírósághoz, amíg nem születik döntés, addig a polgármester nem kívánt nyilatkozni.

A csokonyavisontai polgármester azt mondja: most először hitelt kellett felvenniük, hogy kifizessék a rájuk eső, 13 millió forintnyi részt. Így lehet, hogy pályázni nem tudnak majd a következő években. Nem gondolták, hogy közük van Istvándi ügyéhez.

- Istvándinak ezt a felelősséget vállalnia kell, ezt a döntést ő hozta meg, őmiatta kerültünk ilyen helyzetbe, és a per befejezése után be fogjuk perelni Istvándit. Kártérítésre fogjuk kötelezni - mondta el Csik László Csokonyavisonta polgármestere.

A pedagógusok ügyvédje azt mondja: még nem kapták meg teljes egészében a bíróság által megítélt összeget. Barbalics István hozzátette: a munkabérekkel még mindig adósak annak ellenére, hogy több mint 6 hónap eltelt, hogy a jogerős ítélet megszületett. A társulás november végére tudja hiánytalanul összeszedni az 50 millió forintot.

Címkék: fizetési kötelezettség, Csik László, Legfelsőbb Bíróság, Istvándi, általános iskola, per, pedagógus, kis szines