Megteltek a somogyi strandok, az első igazi nyári hétvége volt idén. A Balatonon és a kaposvári fürdőben tömeg volt. Nemcsak a strandolók, a vendéglátósok és a szállásadók is nagyon várták a jó időt. Azt mondják: az egyhavi a bevételkiesést már semmi sem pótolhatja, de sok helyen már most eldöntötték: meghosszabbítják a nyitva tartást, októberig.

Nemcsak a gyerekek várták a jó időt. Ahogy megérkezett a nyár, tele lett a kaposvári élményfürdő. Idén eddig egyetlen olyan hétvége volt, mint a mostani. A Balaton-part is megtelt. A kempingekben szinte alig lehetett helyet találni, annyian jöttek nyaralni. Bár többségük csak néhány napot tölt a magyar tengernél. Hétvégékre ugranak le.

 

A fiatalok így spórolnak. Bár az árak nem sokat változtak a tavalyihoz képest. A nyaralók azt mondják: inkább rövidebb ideig maradnak, csak hogy ne kelljen garasoskodni.

A vendéglátósok azt mondják: ma már csak az igényességgel lehet a vendéget a Balatonra csábítani. Egyetértenek azzal a szabállyal is, hogy a parttól 30 méterre nem lehet ideiglenes bódékat felállítani.

Az idegenforgalomból élők azt mondják: a júniusi rossz idő miatti bevételkiesést már nem tudják behozni, de bíznak benne, hogy most már jó idő lesz. Sok helyen ezért úgy döntöttek: meghosszabbítják a szezont, és októberig nyitva tartanak.

 

 

Címkék: strand, Balaton, kis szines