Fülemüle-Ódri Attila MME

Fülemüle (Fotó: Ódri Attila/MME)

A már tavaly is nagy sikerrel megtartott találkozók során az érdeklődők szakvezető kíséretében csodálhatják meg az esti madárfüttytől hangos erdők, tópartok, parkok szépségét.

A fülemüle a világ egyik legszebb énekhangú madara. További különlegessége, hogy a hímek nem csak napközben, de a költési időszak első felében egész éjszaka énekelnek, s mivel ez a sűrű bokrosokban költő, jellegtelen, olajbarna színű, vöröses farkú madár a belvárosokban is megtelepszik, rengeteg ember találkozhat velük.

A fülemüle kedveli a bokrokkal teli kerteket, parkokat és erdőket. Minden helyszínen az MME szakemberei segítenek majd eligazodni az éjszaka hangjai között, s aki pár percig csendben sétál, vagy üldögél egy padon, varázslatos élménnyel gazdagodhat. A fülemüle egész Európában védett faj, hazánkban a természetvédelmi értéke 10 000 Ft.

Az országos rendezvénysorozatnak Somogy megyei foglalkozásai is lesznek. Fenékpusztán május 7-én, Siófok - Törekiben május 21-én, Balatonlelle, Irmapusztán május 22-én, Balatonfenyves, Imremajorban május 23-án.

További helyszínek és időpontok a madártani egyesület honlapján találhatók.

Címkék: madártani egyesület, kis szines