A Pécsi Ítélőtáblán kedden lezárult ügy tényállása szerint a palesztin származású, izraeli állampolgárságú vádlott és az egyik sértett Németországban ismerkedtek meg, közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki. Kapcsolatuk nem volt teljesen harmonikus, elsősorban a vádlott féltékenysége és lobbanékony természete miatt, a sértettet édesanyja (a másik sértett) óvta is a kapcsolattól.

2018. október 20-ról 21-re virradó éjszakát a vádlott és a sértett, a sértett és édesanyja által bérelt lakásban – egyik szobában az anya, másikban a lánya és a vádlott – töltötték. Valamikor a hajnali órákban a vádlott pontosan már meg nem állapítható okból előbb az alvó anya, majd lánya orr-, és szájnyílását valamilyen puha anyaggal befogta, melynek következtében a sértettek eszméletüket vesztették és néhány percen belül meghaltak. Ezt követően a vádlott mindkét szobában tüzet gyújtott, majd az egyik szoba erkélyére ment, ahol angolul segítségért kiabált. Ezt a környékben lakók meghallották, értesítették a tűzoltóságot és a mentőket.

A vádlottat kimentették az erkélyről és kórházba szállították, október 22-én a kórházból elbocsátották, majd még aznap Belgrádból Izraelbe utazott, ahol az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján 2021-ben fogták el az izraeli hatóságok, letartóztatták és Magyarországra szállították. 

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottat az ellene közveszélyokozás bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Címkék: gyilkosság, közveszély, Csokonai, életfogytiglan, gyújtogat, emberölés, ítélet, tűz, kék hírek