Kedd délután egy katamarán borult fel a Káptalan fürdő előtti vízterületen, árbóca az iszapba fúródott, a rajta tartózkodó két férfi a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak a segítségére szorult.

Az esti órákban pedig egy lánybúcsús társaság hajója futott homokpadra a Siófoki előtti vízterületen. Őket is a vízirendőröknek kellett kimenekíteni szorult helyzetükből.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárás nagyban kihat mindenki szervezetére, de főleg az idősebbekére. A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Címkék: életment, vitorlás, vízirendőr, hajó, Balaton, kék hírek