Mezőgazdasági járműnek hajtott egy személyautó péntek este Inkén. A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati és a vései önkéntes tűzoltók végezték, az eset során senki sem sérült meg.

Elektronikai berendezések égtek péntek éjszaka egy lengyeltóti családi ház udvarán. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fojtották el a lángokat.

Szeméthalom égett szombat reggel Kaposvár, Nádasdi utcájában. A tüzet, amely egy istállót is veszélyeztetett, a város hivatásos tűzoltóinak sikerült rövid idő alatt megfékezni.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délelőtt Pamuk, Petőfi Sándor utcájában. A somogyvári önkéntes és a marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, amelyek közül az egyik az ütközés következében az árokba csapódott. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Meggyulladt a kéményben lerakódott korom és a füstelvezetőbe épített gerenda vasárnap este egy gadányi családi házban. A tető alól szivárgott a füst, a kéményből pedig szikrák pattogtak – erre lett figyelmes az egyik Mező utcai lakó, aki azonnal értesítette a ház tulajdonosát és hívta a tűzoltókat.

A marcali hivatásos tűzoltók átvizsgálták az egész épületet, megbontották a kéményt, megtisztították azt az izzó koromtól, majd eloltották a meggyulladt gerendát. A lakók a fűtést más módon is meg tudják oldani, így nem kellett elhagyniuk otthonukat.

(fotók: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: hétvége, riasztás, Somogy, tűz, baleset, kék hírek