A Siófoki Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki minden előzmény nélkül rátámadt másik két, szórakozni vágyó férfira. 

A 27 éves vádlott 2022 júniusában, jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztását követően egy siófoki szórakozóhelyre érkezett, ahol azonban az ittasságából kifolyólag többekbe is belekötött. Ezt követően a vádlott fojtófogást alkalmazott egy másik férfin, akinek a bűne mindössze annyi volt, hogy a hangos zene miatt nem hallotta azt, amit a vádlott mondott neki. Nem sokkal később a vádlott egy másik férfit is megtámadott, őt nagy erővel, a könyökével ütötte meg. 

Az eseményeket észlelve a biztonsági őrök a vádlottat a szórakozóhelyről kivezették, majd az általuk értesített rendőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították. 

A Siófoki Járásbíróság a 2022. július 01-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben 400.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás végett jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős. 

Címkék: diszkó, verekedés, siófok, kék hírek