A Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek az ittassága miatt indultak előbb haza a lakodalomból, majd sérelmeit úgy torolta meg, hogy késsel támadt gyermekére.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2023 novemberében édesanyjával és fiával egy esküvőn vettek részt Keszthelyen, azonban az este folyamán a férfi nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, ezért korábban indultak haza a tervezettnél.

A terhelt az édesanyja által vezetett kocsiban is nehezményezte a szerinte idő előtti távozást, majd cigarettázni akart az autóban és a fiáról kért tüzet. Mivel a sértett nem tudta a kérést teljesíteni, az amúgy is dühös férfi olyan indulatba jött, hogy a nála lévő bicskával menet közben a fiú felé szúrt, akit ez alkalommal - felszínes sérülést okozva - a homlokán sebesített meg.

a felhasznált képen az elkövetés eszköze, a vádlottól lefoglalt bicska látható
a felhasznált képen az elkövetés eszköze, a vádlottól lefoglalt bicska látható

A vádlott magatartása miatt ekkor megálltak, majd Kéthely közelében az út mellett sikerült a sértettnek elvenni apjától a kést, amivel a férfi a dulakodás során a kezénél is megvágta a fiút.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. 

Címkék: lakodalom, bicska, leszúr, kés, esküvő, részeg, ittas, kék hírek