Kilencvenhét műszaki mentéshez és három tűzesethez riasztották az elmúlt napokban a somogyi tűzoltókat. A legtöbbször viharkárok felszámolása miatt vonultak a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, de nyolc közúti balesethez is kérték az egységek segítségét.

Egymásba hajtott egy hentesárut szállító kisteherautó és egy személykocsi péntek délben, Somogysámson és Horvátkút között. A személyautó utasait a marcali hivatásos tűzoltók szabadították ki, levágták az ajtókat és kiemelték a sérülteket. A mentők a balesetben érintett mindhárom személyt kórházba szállították. 

Összeütközött két személyautó szombat délután, Bőszénfa külterületén. Az egyik autó két utasa nem tudott kiszállni a gépkocsiból, őket a kaposvári tűzoltók szabadították ki. A mentők három sérültet szállítottak kórházba. 

Kigyulladt egy melléképület szombat éjszaka Kaposváron, a Szépvölgy utcában. A fából készült épületben szerszámokat, kisgépeket, valamint háztartási dolgokat tároltak. A kaposvári hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Lángok csaptak fel egy családi ház udvarán parkoló személyautóban, Mezőcsokonya Táncsics Mihály utcájában. A tűz a jármű hátsó ülése alatt keletkezett. A tulajdonosok, amikor észlelték a tüzet, leszórták homokkal, majd áramtalanították a gépkocsit. A kaposvári hivatásos tűzoltók visszahűtötték a még forró alkatrészeket. 

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délelőtt Kaposvár és Juta között. A gépkocsi a tetejére borult. A járművet a kaposvári hivatásos tűzoltók állították kerekeire, majd elvégezték az áramtalanítását. A gépkocsi három utasát a mentők kórházba szállították. 

Tűz volt egy családi házzal egybeépített melléképületben vasárnap délután Szenyéren, a Simon utcában. Az építményben összehordott lomok égtek, valamint a tető is izzott. A böhönyei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Mesztegnyőnél. A jármű két utasa az eset során nem sérült meg. A marcali hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Letért az úttestről és a vízelvezető árokba hajtott, majd felborult egy személyautó vasárnap koraeste a 65-ös főút, Som és Ságvár közötti szakaszán. A siófoki hivatásos tűzoltók a gépkocsi vezetőjét kiemelték a járműből, majd átadták a mentőknek. Az egység kerekeire állította a gépkocsit, majd áramtalanította azt.

(fotók: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: riasztás, hétvége, baleset, tűz, Somogy, kék hírek