A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a 27 éves férfival szemben, aki majd egy éven keresztül nem csak munkáltatója, hanem saját és ismerősei járműveit is tankolta a sértett cég üzemanyagkártyájának felhasználásával.

A vádban foglaltak szerint a vádlottat a Somogy megyében működő kft. kőművesként foglalkoztatta, akinek a feladatai közé tartozott a cég tehergépkocsijának vezetése is.

A munkaszervezés megkönnyítése céljából a fiatal férfi 2018 nyarán megkapta a sértett társaság nevén lévő üzemanyagkártyát, amivel a munkavégzéssel összefüggő tankolásokat ki tudta fizetni.

A vádlott azonban a rábízott kártyával 2019 júliusáig rendszeresen a sértett érdekkörében keletkezett üzemanyag vételezések árán kívül az általa használt személygépkocsiba, kannákba és ismerősei gépjárműveibe tankolt üzemanyag értékét is a sértett kártyájával egyenlítette ki.

A férfi jogosulatlan vásárlásaival több mint 2.650.000 forint értékű üzemanyagot sikkasztott el.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 2 év 6 hónap börtönbüntetést, 3 év közügyektől eltiltást, valamint az elkövetési érték összegére vagyonelkobzást indítványozott a vádlottal szemben.

(A vádlott egyik jogtalan kártyahasználatát a töltőállomás kamerája rögzítette.)

Címkék: üzemanyagkártya, benzinkút, sikkaszt, tankol, csal, millió, kék hírek