A vádemelésről szóló ügyészségi közleményből újabb részletek derültek ki a tragikus áprilisi délutánról. A vádlott 2015 áprilisában elhatározta, hogy szüleitől elköltözik és a költözéshez szükséges készpénzt bűncselekmény elkövetéséből teremti elő. Végül is elhatározta, hogy egy dohányboltot rabol ki, de azt, hogy konkrétan melyiket, nem döntötte el. B. Péter azért választotta a dohányboltot, mivel a kirakaton lévő fólia miatt nem lehetett oda belátni.

null

Mindent részletesen eltervezett. Magához vett egy 16,5 cm pengehosszúságú kést, magára öltött egy két részes kék-szürke színű munkásoverallt, valamint az arcát egy fekete pólóból kivágott sállal takarta el. A férfi azt is részletesen megtervezte, hogy a bűncselekmény előtt, illetve azt követően milyen módon és hol öltözik át a Sportcsarnokhoz közeli Zaranyi erdő egy sűrűn benőtt részén. A bűncselekmény elkövetését azért időzítette a 18 óra körüli időpontra, mert akkorra már nagyobb összegű napi bevételre számított.

null

Így érkeztünk el április 22-éhez. 18 óra előtt, az utolsó vevő távozása után lépett be a Kaposvár, Fő utcai dohányboltba, az ajtó kinyitása közben a sálat az arca elé húzta, belépését követően azonnal az L alakú pult mögé ment és a nála lévő késsel az üzletben dolgozó fiatal nőt a 23.400,-Ft-os bevétel átadására kényszerítette.

null

Ezt követően az eladót arra utasította, hogy feküdjön a földre, majd azért, hogy a lány a rendőrséget ne tudja értesíteni, illetve a vádlottat beazonosítani, nagy erővel 14 alkalommal testszerte megszúrta őt. Az eladó a helyszínen életét vesztette.

B. Péter a dohányboltban még megkísérelte eltüntetni a bűncselekmény elkövetésének nyomait, majd távozott, az üzlet bejárati ajtaját kívülről bezárta.

null

Távozását követően – mivel kevesellte a megszerzett pénzt – még szándékában állt további dohányboltok kirablása is, azonban a szándékától részben a dohányboltok nagy forgalma, részben pedig a lelepleződéstől való félelme miatt elállt.

Címkék: trafikos, B. Péter, vádemelés, gyilkos, kék hírek