A nagy port felvert ügyben egyszer már született egy felmentő ítélet, ám a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla új eljárást rendelt el, ennek a végére került pont ma az újabb elsőfokú verdikttel.

Mint ismeretes, a kaposvári labdarúgócsapat egykori csatárát azzal vádolták, hogy 2012 májusában agyonszúrt egy 72 éves asszonyt.

A vád képviselője most is azt mondta: a férfi a vallomásait a nyomozás alakulása szerint - esetenként naponta többször is, gyakorta ellentmondásosan - módosította. Ráadásul az ügyész szerint a vádlott pénzzavara és alkoholizmusa miatt a nyereségvágy minősítése is helytálló.

Az ügyvéd szerint viszont Gy. Tibor egy fröccs áráért nem gyilkolt volna, hiszen ismertsége miatt, többen is fizettek neki alkalmanként egy-egy italt, ráadásul a helyszínen ott maradt az áldozat pénztárcája is, benne némi apróval és egy ezer forintos bankjeggyel.

Az védelem mindemellett úgy vélte, a nyomozói munka több kívánni valót is hagyott maga mögött és a szakértői vélemények - a szag-, a vér-, illetve a DNS minták, valamint a vegyészeti vizsgálatok - sem bizonyították egyértelműen a korábbi sportoló bűnösségét.

Ezt az érvelést fogadta el végül a büntetőbíró, Vadócz Attila is, aki azonban azt is hozzátette: nem arról van szó, hogy a gyilkosságot nem a vádlott követte el, hanem arról, hogy ezt minden kétséget kizáróan nem sikerült bizonyítani. Mint ahogyan azt sem, hogy más ölte volna meg az idős nőt. Márpedig egy ilyen ügyben, ahol a bűnösség esetén hosszantartó szabadságvesztés a "tét" csak száz százalékos bizonyosság mellett lehetett volna más ítéletet hozni.

A felmentő ítéletet a vádlott és védője elfogadta, az ügyész viszont fellebezett, így a labda ismét a baranayai ítészekhez pattant ....

Címkék: kanizsai, focista, gyilkos, kék hírek