kanizsai utcai gyilkos

Az ügyvéd szerint azonban a vád nem bizonyította kétséget kizáróan a bűnösséget.

Ahogyan arról már beszámoltunk: tavaly június végén 3 késszúrással meggyilkoltak egy idős asszonyt a kaposvári Kanizsai utcában. Az emberöléssel volt albérlőjét, egy egykori focistát vádolnak.

Az ügyész szerint a férfi kezdettől ellentmondásos vallomásokat tett. Vér csöppent a cipőjére, ami nehezen magyarázható, ruháit kimosta a gyilkosság után. Reggel még nem volt pénze aznap, este már igen. Egy videofelvételen is látható, amit a térfigyelő kamera készített, a szakértő szerint "nagy valószínűséggel" a vádlott járt akkor arra. A focista ruházatából 7 elemi szál keveredett az áldozatéval. Az idős nő másik albérlője nem követhette el a gyilkosságot, neki sziklaszilárd alibije van, dolgozott. Ezek azonban önmagában még nem döntenek semmiről, a döntő bizonyíték a DNS-maradványok, érvelt az ügyész. A szakértők megtalálták a késen a vádlott DNS-ét, a férfi körme alatt pedig az idős asszony DNS-ét. A focista azt állította, hogy szabálytalanul vettek DNS-mintát tőle. Az eredményekre vonatkozóan életszerűtlen magyarázatokat adott: véres maradt a rendőr keze, aki levette a mintát, ugyanazzal a rozsdás ollóval vágták le a körmét, mint az áldozatét, a ruhapróba alatt (mert ruhát vitt varratni neki) kapargatta az idős nő kezét, stb...

Az ügyvéd viszont egy korábbi törvényszéki ítéletet idézett, ahol elvetették, hogy bizonyíték lenne egy " nagy valószínűséggel" azonosítható alak egy videofelvételen. Ujjlenyomatot, szagmintát nem találtak a helyszínen. A focista pólójához hasonló ruhadarab több tízezer lehet az országban, ha az elemi szálak keveredéséről van szó. Védence alkoholista, összevissza beszélt. Amikor először beszélt vele, nem tudta hol van, nem fogta fel mivel vádolják, a keze remegett. A bíróságra vár a feladat, hogy módosítsa a DNS-szakértői véleményt, mert a szakértők kihallgatásakor kiderült, áldozati hám és vér volt a focista körme alatt: a vér a sajátja is lehetett, a hám pedig máshogy is odakerülhetett, nemcsak a gyilkosságkor. A DNS levétel szabálytalan volt, jegyzőkönyvnek erről nincs nyoma, csak a bűnjeljegyzékben szerepelt. A másik albérlő alibijét az ügyészséggel ellentétben az ügyvéd nem tartja sziklaszilárdnak: nem kérték el a cukorgyári biztonsági kamerák felvételeit a rendőrök, amiből kétséget kizáróan bizonyítható lenne, nem hagyta el a munkahelyét. A másik albérlő azt vallotta: a markolatánál ő is megfogta a kést, ezt azonban nem találta meg a szakértő: tehát vagy a tanú nem mond igazat, vagy rosszul dolgoztak a szakértők. Az ügyvéd a nyereségvágyból elkövetett gyilkosság vádját is elvetette, hiszen az áldozat mellett maradt a pénztárcája, benne ezer forinttal. Az sem bizonyít semmit, hogy védencének reggel nem volt pénze, este pedig már igen, hiszen ivott, ugyanis egy fröccs csupán 70 forintba kerül, szögezte le az ügyvéd. Ítélet holnap várható.   

Régebbi cikkeink a témában:

Szabálytalanul vettek DNS-mintát a Kanizsai utcai gyilkosság után?

Elvarratlan szálak: elhalasztották az ítéletet a gyilkossággal vádolt volt focista perében

Megdöbbentő fordulat a gyilkossággal vádolt kaposvári focista perében!

Gyilkolt az NB I-es focista?

Címkék: focista, gyilkosság, per, utca, idős, kék hírek