A rabló 2012. augusztus 25-én egy fegyver utánzattal a bevétel átadására kényszerítette a balatonlellei Kossuth Lajos utcában található lottózó alkalmazottját. Az elkövető csaknem fél évvel később újra visszatért a tett helyszínére és  2013. február 23-án a délutáni órákban megint kipakolta a lottózót. A két rablással összesen több százezer forintot zsákmányolt.

A mintegy egy éven át tartó nyomozás alatt a kriminalisztika széles eszköztárát bevetette a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, mígnem megtalálták az elkövetőt, a 19 éves B. Armandot. A lellei fiatalember pedig mindkét bűncselekmény elkövetését beismerte a rendőrségi  kihallgatáson. Az is kiderült, hogy a második alkalommal egy helybeli ismerőse is segített a rablásban.  A 21 éves A. Tamást, aki szintén beismerő vallomást tett.

A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, melyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az eljárást 2013. decemberében befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Fonyódi Járási Ügyészség részére.

Címkék: kétszer, elkap, armand, lottózó, rabló, rendőr, kék hírek