Ha lát valamit a megye havas útjain, fényképezze le, és küldje be nekünk az info.kapospont(kukac)gmail.com e-mail címre!

Köszönjük!

19.00

30 centiméteres a hó Kaposváron és környékén. Vasárnap hajnalig lehet havazásra számítani.

18.00

A KVG. Zrt. több mint 24 órája végzi a város útjainak takarítását és síkosítás mentesítését. Egész hétvégén megerősített ügyelettel dolgoznak. Éjszaka is több gép járja a város útjait, a problémás szakaszokra többször is visszatérnek. Hajnalban a járdákra és a főútvonalakra koncentrálják az erőket.

A helyi autóbuszok minden vonalon közlekednek, 3- 5 perces késések azonban előfordulhatnak.

16.30

Somogyban minden út havas, de járható. Megközelíthetetlen település már nincs. Az utat letisztították. Kaposváron és környékén 30 centiméteres a hótakaró. A volán buzsai 25.30 perces késéssel közlekednek. van azonban, hogy csak 2-3 perccel kell számolniuk az utasoknak.

15.30

Hótolónak csúszott egy nyergesvonató az M7-es autópálya sávolyi szakaszán szombaton délután. A sofőr a kezén sérült meg. A marcali tűzoltók vettek részt a mentésben. A forgalom a leállósávon haladt a helyszínelés idején is.

15.00

Hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok az ország déli és délkeleti vonalain a havazás miatt.

Átlag 25-30 perc késéssel közlekednek a szerelvények. A szél és a vonat okozta menetszél miatt több állomáson váltóállítási gond miatt fennakadások tapasztalhatók. A váltók folyamatos tisztítása ellenére egyes vonatok további késésére kell számítani, ami 40-50 percet is meghaladhatja.

A dél-nyugat magyarországi területekről átlag 20-25 perc késésről érkeznek jelentések.

A pest pályaudvarok (Keleti, Nyugati, Déli) nagyobb fennakadások nélkül fogadnak és indítanak vonatot. Jelenleg négy vonat közlekedik jelentős késéssel, (80-100 perc) ami műszaki problémák miatt adódott.

14.00

Már vannak elzárt települések Somogyban. Zsippóra, Kaposdadára, Felsőmocsoládra, és Ecsenybe nem tudnak -  a hóhelyzet miatt - a buszok bemenni. Átlagosan 20-25 perces késésekre lehet számítani a járatoknál. Egy pécsi vonalon azonban 50 perces késés is előfordult.

13.00

Már 20 centiméteres a hó Kaposváron. Nagyatádon 15, Szántódon 9, Marcaliban 7 centiméteres a hótakaró. A közút folyamatosan takarítja az utakat!

12.00

Ma a kora délelőtti órákig - az előrejelzésnek megfelelően - a megyében 10-20 cm közötti hó hullott, a magasabb értékeket a megye déli területén mérték. A közlekedésben jelentős fennakadás nem volt.

A kora reggeli órákban a Simonfai tetőnél akadt el egy kamion, amelynek mentését a Kaposvári  tűzoltók egy óra alatt végrehajtották és az útakadályt megszüntették. A mentés idejére az érintett útszakaszon rövid torlódás alakult ki.

A lakosság alapellátása érdekében közlekedők a megye valamennyi településére eljutottak. Délelőtt 10 óra körül az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán hóátfúvás kezdett kialakulni, amely miatt az autópálya 120-180 km szelvény közötti szakaszán 80 km/h-s, míg a Völgyhídon 60 km/h-s sebességkorlátozás került bevezetésre.

A Magyar Közút Zrt. ma reggel 08.00 órától elrendelte a 66. számú úton Szentbalázs-Gödre, a 67-es számú úton Simonfa-Antalszállás között a hólánc kötelező használatát, amelynek betartását a rendőrség ellenőrzi.

11.00

A Kapos Volán autóbuszai mindenhol elérik úticéljukat. 10-15 perces késés fordul elő a helyközi járatokon. A forgalom irányítás azt is reméli, hogy nem okoz majd gondot, hogy hólánc nélkül közlekednek a buszok. A rendőrség ugyanis a tetőkre már csak ezzel engedi fel a járműveket.

A KVG. Zrt. egész éjszaka dolgozott, és jelenleg is folyamatosan tisztítják az utakat, 10 járművel több mint 20 dolgozóval  vannak kint. A főbb tömegközlekedési utakat már rendbe tették, jelenleg a nagyforgalmú és a meredek utakon dolgoznak, majd a mellékutcák következnek. Utána  Kossuth teret tisztítják meg farsangi felvonulás idejére.

A tömegközlekedésben nem okozott problémát a havazás, az autóbuszok minden útvonalon közlekednek,  néhány perces késéssel. Az éjszaka az autóbusz pályaudvart is megtisztították, a gépjárművek menetrend szerint indulnak.

10.00

17 centiméteres a hó Somogyban. Még mindig folyamatosan esik. A Közút 28 géppel dolgozik az utakon. Egy lakadt pékárút szállító authoz kértek legutóbb tőlük segítséget. A 7-es busz elakadt Kaposváron, a Hársfa utcában.

02.04. szombat

8. óraak, de járhatók Somogy útjai – tudta meg a Kapospont a Magyar Közút diszpécser szolgálatáról. A közút gépei folyamatosan sóznak és tisztítják az utakat. A megyében reggel 7 óráig 15 centis hó esett. A legtöbb Kaposváron és Nagyatád környékén.

Pénteken este Kaposszerdahely külterületén egy tűzifát szállító kisteherautó árokba csúszott senki sem sérült meg. A kaposvári tűzoltók vontatták ki.

Simonfánál kamionok akadtak el. Babócsa külterületén terepjáró csúszott árokba. A barcsi  húzták ki onnan.

A 66-os úton Szentbalázs előtt, valamint a 67-es úton a simonfai tetőnél a rendőrök csak hólánccal engedik tovább a kamionokat. Akinek nincs ilyen, azt visszafordítják. A helyi autóbuszok néhány perces késéssel közlekednek. Mindenhol elérik úticéljukat.

 

hó kutya

02.03. péntek

 

22.00

havazás

havazás

havazás

Havazás

20.00

Esik a hó az egész megyében. Úttorlaszról egyelőre nincs információnk. Kérdésünkre a közútkezelő elmondta: az utak takarítása megkezdődött. Folyamatosan frissítjük az időjárással kapcsolatos híreinket, kövesse továbbra is a Kapospontot!

havazás

havazás

15.00

A sűrű havazás, szélviharok és rendkívüli időjárás miatt pénteken délben a horvát oldalon lezárták az átkelő kamionforgalmat a barcsi határon. Horvátországba csak a hazatérő kamionok léphetnek be. A Magyarországon rekedt járműveknek így addig kell várakozniuk, amíg nem javulnak az időjárási feltételek, és fel nem oldják a rendkívüli állapotot. Megtudtuk: a helyi rendőrség már korábban felkészült egy esetleges, különleges helyzetre, így a város több pontján jelöltek ki olyan nagyobb parkoló helyeket, ahol a kamionok várakozni tudnak. Ezeken összesen mintegy 20-30 jármű tudja kivárni a határ stop felbontását, de a tapasztalatok szerint a legtöbben inkább visszafordulnak.

Nézze meg mi várható a hétvégén:

 

 

14.00

Kaposváron elállt a hóesés. Továbbra is szállingózik a megye déli részén. Barcs és Nagyatád térségében azonban gyengén esik. Hóátfúvások vannak az utakon, amit gyenge hólepel borít.

12.00

Délutántól Belső-Somogyban, így Kaposváron és környékén is megindult a havazás. A siófoki meteorológia állomás meteorológusa szerint folyamatos havazásra kell számítani. Holnapig 30 centiméteres hó várható. Porhó formájában, ami azt jelenti, hogy sózni nem lehet.

A szél miatt hóátfuvásokra lehet számítani az utakon. Hétfő délután újabb havazás várható Belső-Somogyban.

A fotókat a havazás kezdetekor Lábodról küldte egy olvasónk!

lábod

lábod

10.00
Somogyban Barcson és Lábodon már szállingózik a hó. A közút Barcson már kint van az utakon autóival. Síkosságmentesítést végeznek.

Várhatóan a déli óráktól a déli határainknál közepes intenzítású havazás kezdődik, amely lassanként észak felé terjedve a ma éjféli órákra már megközelítheti északi határainkat.

Szombaton országos havazásra van kilátás. Délen és az Alföldön várható a legtöbb csapadék, éjfélig helyenként ezeken a tájakon 35-40 cm friss hó is lehullhat. A legkevesebb csapadékra északnyugaton van kilátás. A keleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon erős, utóbbi tájakon olykor viharos lesz az északi, északkeleti szél, így hóátfúvásokra kell számítani. Meglehetősen hideg, fagyos időre van kilátás.

Vasárnap eleinte sokfelé várható havazás, majd délutántól fokozatosan megszűnik a csapadék.
Hétfőn már csak a déli-délnyugati megyékben várható csapadék, hajnalban helyenként akár -20 fok alatti fagy is lehet. Keddre újabb mediterrán ciklon érkezésének előjelei mutatkoznak, főként délen ismételt havazással, erős széllel. Hideg marad az idő.

Forrás: met.hu, idokep.hu

Nézze meg hol esik a hó az országban, az idokep.hu folyamatosan frissülő honlapján!

Olvassa el korábbi anyagainkat a témában!

30 centis hó!

Ítéletidő

Figyeljünk egymásra!

Címkék: erős, Barcs, hószállingózás, Pécs, havazás, szél, Kaposvár, kék hírek