Kedden indult a Kaposvári Rendőrfőkapitányság "Így is lehet" programsorozata, melynek fő célkitűzései: bemutatni az épületen végbement változásokat, megmutatni a lakosságnak, hogyan lehet energiát, és egyben pénzt is spórolni.

A kampány keretében egyrészt a városi és rendőrségi vezetők, az ott dolgozó mnkatársak és családtagjaik tekinthetik meg az új napkollektorokat, a víztakarékos és szürkevizet használó vizeblokkokat, kétoldalú nyomtatókat, és az energiatakarékos világítási rendszert. A fiatalok felvilágosítására egy iskolai roadshowt szerveznek, ahol a diákok környezettudatos játékokkal, vetélkedőkkel tágíthatják ismereteiket.

Az "Így is lehet" kampány része két pályázat is, amelyek szintén a fenntarthatóság témájában írtak ki. A pályázatra minden általános iskolás diák nevezhet, egy témába vágó, saját pályamunkával. A másik pályázat az iskolák fenntarthatóbbá tételét kívánja nagyobb összeggel támogatni.

A felnőtt lakosság motiválására a rendőrkapitányság egy regisztrációhoz kötött nyereményjátékot hirdetett. A nyertes 500.00 foeint készpénzt nyer, amelyet  otthona környezettudatos felújítására költhet. A nyertest a kampány záró-renbdezvényen, október 8-án sorsolják ki. A délután kettőkor kezdődő porgram ideje alatt lehetőség lesz környezettudatos játékok kipróbálására, fellép a Roxínház, Kasza Tibi. A program házigazdja, Auguszt Bário lesz.


Címkék: road show, környzettudatos, takarékos, kampány, energia, rendőrség, kék hírek