Az ellenőrzés fő célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek számának csökkentése volt. Az akcióban két sebességmérő műszert alkalmaztak a rendőrök, melyek közül az egyiket egy mozgásban lévő járműből, menet közben használtak. A sebességmérő berendezések 27 esetben szabálysértési kategóriába tartozó sebességtúllépést rögzítettek és 247 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. A járművezetők között mind magyar, mind külföldi rendszámmal közlekedő, illetve külföldi állampolgárok is szerepeltek.

traffipax

A menet közben végzett sebességméréskor a traffipax 4 gyorshajtást rögzített az M7-es autópálya fonyódi szakaszán.

A közlekedési ellenőrzések 7 esetben zárultak szabálysértési feljelentéssel, lejárt műszaki érvényesség, járművezetői engedély érvénytelensége, vagy a forgalmi engedély hiánya miatt. Az idegenrendészeti ellenőrzések alkalmával – melyek az illegális migráció megfékezését célozták meg – 142 külföldi állampolgárt ellenőriztek a rendőrök. Olyan személyt, aki illegálisan tartózkodik hazánkban, nem találtak.

Az Országos Munkaügyi Főfelügyelőség munkatársai 7 esetben munkáltatóval, 1 esetben munkavállalóval kapcsolatosan indítottak eljárást.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei 9 esetben veszélyes anyagok szállításával, 6 esetben vezető- és pihenőidővel, 15 esetben pedig műszaki állapottal kapcsolatosan végeztek vizsgálatot a tehergépjármű-vezetőkkel szemben, melyen hiányosságot nem tártak fel.

Táskai ellenőrzés


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Vám és Pénzügyőr Igazgatóságának szakemberei 3 esetben, összesen mintegy 60 ezer forint értékben szabtak ki jövedéki bírságot, a NAV Somogy Megyei Adóigazgatóságának munkatársai pedig 40 esetben vettek fel jegyzőkönyvet ellenőrzéseikkor.

Traffipax


A fokozott ellenőrzés időtartama alatt személyi sérüléses közlekedési baleset nem történt az M7-es autópálya somogyi szakaszán. A rendőrség tapasztalata az volt, hogy az előre meghirdetett ellenőrzés ideje alatt még mindig sokan lépték át a megengedett sebességhatárokat, azonban ittas járművezetővel szemben nem kellett intézkedniük a rendőröknek.

A járművezetőktől kapott visszajelzések alapján ez a fajta ellenőrzés nem jelentett problémát számukra, a forgalom nem torlódott fel a szakszerű és gyors intézkedéseknek köszönhetően az akció időtartama alatt.

Címkék: kiterelés, sebesség, ellenőrzés, autópálya, kék hírek