A bukszában aprót keresett, de nem figyelt eléggé a férfire, aki közben odanyúlva több mint 20 ezer forintot lopott el a tárcából. A sértett, miután nem talált aprót, eltette a pénztárcát. Csak a férfi távozása után jutott eszébe, hogy nem tud a közelben nyilvános telefonfülkéről. Ezután gyorsan megnézte a tárcát, de ekkor már csak a pénze hűlt helyét találta.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtórefernse esetről elmondta: felhívja a lakosok a figyelmét arra, ha idegenek bármely okból pénzváltás ürügyén megszólítják őket, különös gonddal kezeljék pénztárcájukat. Távol tartsák másoktól, kérjék meg a türelmetlen kérelmezőt, hogy lépjen kicsit távolabb, vagy forduljanak el tőle, hogy ne érhesse el a bukszában lévő pénzt.


Amint az idegen közelebb lép, odahajol, vagy tolakodónak, sürgetőnek érzik a magatartását, tegyék el a tárcát és hárítsák el a kérést. Ne feledjék, a tolvajok gyakran megnyerő, szimpatikus külső mögé bújva követik el cselekményeiket, tette hozzá a rendőrtiszt.

Címkék: kék hírek