A következő napokban frontokkal tarkított, változékony időre számíthatunk. 
Az átmeneti nyugalom után szerdán és csütörtökön ismét nedvesebb léghullámok alakítják időjárásunkat. Többnyire a felhőké lesz a főszerep és szórványosan bárhol előfordulhat eső, zápor. Tartós kiterjedt csapadék nem valószínű. A hőmérsékletekben továbbra sem lesz jelentős változás, a nappali hőmérsékletek általában 10 fok felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő.

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható, kevés napsütés azonban előfordulhat. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, rövid napos időszakok előfordulhatnak. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: szombatig marad az igen enyhe idő, majd vasárnaptól egy ciklon hátoldalán erős lehűlés veszi kezdetét, visszatér a télies idő. A hétvégén többfelé várható csapadék, melynek halmazállapota vasárnaptól már egyre inkább szilárd lehet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár