A hét első napjaiban melegfront alakítja időjárásunkat. Délnyugati áramlással enyhébb és kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. Keddig átmenetileg emelkedik a hőmérséklet, helyenként már 10 fok feletti értékek is előfordulhatnak. Eleinte csak néhol, majd kedden átmenetileg többfelé lehet eső, zápor. Nagyobb eséllyel a déli tájakon hullhat csapadék. Szerdán ugyanakkor már egy újabb erős hidegfront éri el hazánkat. A megerősödő északi széllel ismét hidegebb légtömeg érkezik fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Néhol előfordulhat kisebb zápor. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: többnyire felhős idő várható és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak.

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 4-6 fok közé enyhül a levegő. 

Távolabbi kilátások: péntektől ismét délnyugatira fordul felettünk az áramlás,  újabb enyhülés kezdődik.Jelentősebb csapadék továbbra sem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás