A következő napok időjárását egy anticiklon alakítja. A leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az éjszakák ugyan frissek lesznek, napközben azonban kellemes, kezdetben 25 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. A hét közepétől azonban már néhány fokkal melegebb levegő áramlik fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre inkább 30 fok közelébe melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Kedd: napos, száraz idő várható. A változó irányú szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: sok lesz a napsütés, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. A változó irányú szél gyenge lesz. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

null

Csütörtök: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hét további részében, illetve még a jövő hét első napjaiban is folytatódik a nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár