Napsütés, vízparti pihenés, lángos és bulizás. Ahogy eddig is, mindezt most is megkaphatják azok, akik a Balatonra mennének nyaralni. És még valamit: nagy valószínűség szerint itt nem fognak terroristák robbantani. 

- Az utazási döntés során a biztonság az első helyen szerepel, főleg a családosok, úgy választanak, természetsen belföld, a Balaton nagyon biztonságos, sokan, akik félősebbek, biztos, hogy a Balatont fogják választani - válaszolta Hávris Klaudia, a siófoki IBUSZ Iroda igazgatója.

Az egyik siófoki szállodában van olyan főszezoni hétvége, amelyen már nincs szabad szobájuk. Főként fiatal párok és családosok pihennének náluk. 

- Visszatérő vendégeink jelezték, hogy meggondolják a repülős utakat, idén nyáron inkább Horvátországba, vagy a Balatonhoz utaznak - válaszolta Geiger Violetta, a Hotel Residence értékesítési vezetője.

Egy másik siófoki szállodában is folyamatosan érkeznek a foglalások, főként júliusban és augusztusban pihennének itt. Azt mondják: a vendégek többsége hosszabb nyaralást tervez a tónál. 

- Nagyon nagy az érdeklődés a belföldi utazó közönség részéről a nyári csomagaink iránt és nem 2-3 foglalásokat tapasztalunk, hanem 5-7 éjszakás csomagajánlatokat keresnek, ezeket preferálják - tette hozzá Lantos Eszter, a Hotel Yacht Wellness & Business értékesítési vezetője.

A legfrissebb felmérések szerint március elején 70 százalékkal több előfoglalás érkezett Horvátországba, illetve 60 százalékkal több a Balaton környéki településekre, mint 2015-ben.

A külföldi úticélok között Horvátország és Olaszország a legnépszerűbb, kevésbé foglalnak szállásokat viszont Görögországban, vagy Törökországban.

Címkék: terrorizmus, biztonság, nyár, balaton, siófok, gazdaság