Igalban már készül az új fóliasátor. A mezőgazdasági közmunkások napokon belül már a palántákat fogják elültetni benne. Két másik sátorban pedig már a paprika, paradicsom és virágpalánták nevelkednek. Hétfőtől a tíz meglévő mellett ugyanennyi újabb közmunkás dolgozik az igali önkormányzati kertészetben.

- A zöldségek, amelyek ki fognak kerülni a szántóföldre, ezeknek meg az lesz a feladatuk, hogy ellásák a konyhát, az éttermünket, a környékbeli éttermesek is szépen vásárolnak belőle, a maradékot feldolgozzuk fagyasztva, befőttként, savanyúságnak - mondta Obbás Gyula, Igal polgármestere.

Sokan már évek óta csak a közmunka programban tudnak elhelyezkedni.

- Hát itt csak szezonális munkák vannak az éttermekben, amelyek októberig vannak csak nyitva - tette hozzá Horváth Johanna.

null

Kaposváron a szentjakabi városrészben az árkokat tisztítják a közmunkások. városgondnokság több mint 250 embert alkalmaz a Start közmunkaprogramban.

- Az illegális hulladékban mintegy 150-160 embert fogunk alkalmazni, a feltöltés március 16-ától folyamatos, a belvízben 40 főt alkalmazunk, a feltöltés itt is folyamatos, szinte majdnem meg van a létszám - válaszolta Horváth Gyula, a kaposvári városgondnokság főművezetője.

Továbbá 50 embert alkalmaznak a közutak tisztántartására. Tavaly a mezőgazdasági közmunka programban több mint 1200 embert foglalkoztattak az egész megyében. A tervek szerint idén is legalább ennyi embernek akarnak munkát adni tavasztól.

Címkék: Igal, közmunka, tavasz, gazdaság