Szita Károly polgármester azt hangsúlyozta, hogy a  város mindent annak a célnak rendel alá idén, hogy az évtized végére elérje a teljes foglalkoztatottságot, vagyis hogy aki akar az tudjon is munkát vállalni. A rövidesen megnyíló uniós források pályázatainak előkészítésére 50 millió forintot különítettek el. 12 féle fejlesztést is terveznek, amelyek erősítik a helyi gazdaságot, csökkentik az energiafüggőséget, növelik a közbiztonságot és élhetőbbé teszik a várost. A költségvetést 13 igennel fogadták el. A Jobbik és az MSZP képviselői nem támogatták a terveket.

- Azért nem fogadtuk el az ezévi költségvetést, mert ez a költségvetés nem segíti elő, hogy Kaposvár valódi növekedési pólus, vagy növekedési zóna legyen, hiszen ahhoz arra lenne szükség, hogy Kaposvárnak legyen összeköttetése az autópályával - mondta Pintér Attila, az MSZP tanácsnoka.

A Jobbikos képviselők ugyanakkor egyetértettek azzal a rend-rendelettel, amely megvonja a lakhatási támogatást azoktól, akik nem tartják be az együttélés szabályait.

- Maximálisan támogatjuk, sőt hogyha lehet, akkor ezeket a rend rendeletben lévő támogatásokat ezeket még nagyobb volumenben vonja vissza az önkormányzat, amennyiben erre lehetősége lesz - válaszolta Kiss Tamás, a Jobbik önkormányzati képviselője.

A gyermekétkeztetésre 157 millió forinttal több jut idén. A városi zöldségtermesztő program keretében azt tervezik, hogy szeptembertől a közétkeztetés a szociális szövetkezet által termelt alapanyagokat használja majd. Ez is és a gyógynövényprogram is a munkahelyteremtést szolgálja.

- A tavalyi évben már egy kis szeletével elindult, az idei évben egy nagyon komoly előkészítő szakasz lesz, de már munkákkal és 2016-os évtől pedig elég nagy volumenben szeretnénk zöldséget és gyógynövényket termeszteni, amit akár a kaposvári közétkeztetésben is fel tudnánk használni. Ezzel jó sok embernek szeretnénk, akár több száz embernek munkát teremteni - tette hozzá Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

Az idei 11 milliárdos főösszegű költségvetésből jut még újabb közterületi kamerák felszerelésére, újabb utak és járdák felújítására, a közvilágítás korszerűsítésére és a közmunkaprogramra is, amely 700 embernek adhat munkát.

Címkék: 2015., január, közgyűlés, gazdaság