Dolgozik a markoló a Kisfaludy utcában. Az egyik helyi vállakozás munkásai szedik fel az aszfaltburkolatot. Ezzel a céggel együtt összesen 10 kaposvári építőipari vállalat kapott eddig megbízást a várostól a Bereczk Sándor út és járdafelújítási programban. A két és fél milliárd forint értékű beruházás nem csak munkát ad, hanem munkahelyeket is teremt.

- Nekünk évek óta 15 fő volt az átlagos statisztikai létszámunk és a Bereczk programnak köszönhetően tudtunk plusz 5 embert fölvenni. Úgyhogy mi ennek nagyon örülünk, az embereink meg pláne - mondta Faludy Marianna, a Geiger Útép Kft. ügyvezetője.

A 2008-as válság a mai napig érezteti a hatását az építőiparban. Általánosan egyre kevesebb a cégek megrendelése és egyre több szűnik meg havonta. A tavaly elindított Bereczk programban az önkormányzat törekvése szerint elsősorban helyi vállalkozások kapnak munkát. Ezzel is segítik őket a talpon maradásban.

- Ez egy extra lehetőség itt a helyi piacon, de úgy gondolom, hogy ez egy jó és stabil alapot teremthet, majd az elkövetkezendő évekre - tudtuk meg Jezerniczky Zoltántól, a Méje Kft. ügyvezetőjétől.

Idén nyáron Kaposváron több mint 30 utcában újítják meg az útburkolatot, valamint a parkolókat. 6 helyen építenek új útszakaszt, 32 helyszínen javítják, ötben pedig új járdát építenek. 18 utca csapadékcsatornát kap, árkokat burkolnak és 3 új gyalogátkelőhely.

Címkék: bereczk, járda, felújítási, sándor, út, program, gazdaság