Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási Program


Folyamatosan dolgoznak a munkások Toponáron a Derkovits utcában. Az útburkolatot már felmarták, most a padkákat rendezik. A hétvégére pedig friss aszfalt kerül az útra.

- Én nagyon örülök neki, hogy megcsinálják az utcát, mert nagyon régóta kértük, hogy javítsák meg - Perlaki Györgyné, Toponár.

- Örülni örülünk, mert hát nagyon rossz volt már itt az egész útviszony, a járda is - Ignácz Máté, Toponár.

A Bereczk Sándor út- és járdafelújítási program keretén belül Kaposváron 32 utcában fejlesztenek. 42 helyszínen javítják a járdát, 20 utcában építenek csapadékvíz elvezetőt, 59 buszvárót újítanak fel vagy cserélnek ki, hat helyszínen pedig a közvilágítást fejlesztik. Az idei beruházás 500 millió forintból valósul meg, ezt pár hete jelentette be facebook oldalán Szita Károly.

- Összesen 42 helyszínen került sor beavatkozásra, amelyből már a Mikszáth Kálmán utcában már elkészült a járda, az Egyenesi úton folynak a munkák, és további 39 helyszínen pedig zömében augusztus 10-e környékén indulnak meg az út és járdafelújítási munkálatok - Bajzik Imre, energetikai fõtanácsadó, Kaposvári Polgármesteri Hivatal.

A munkákkal várhatóan októberben végeznek. A beruházásnak azonban ezzel nincs vége. Jövőre a város más utcáiban is folytatják a felújítási programot.

Címkék: és, járda, út, felújítás, 2013, kaposvár, gazdaság