bereck 2

Másfél kilométer hosszban végeznek járdafelújítást a Szigetvári utcában - ez azonban csak egy érintett szakasz a kétmilliárd forintos Bereczk Sándor II. Út-, Járdafelújítási Program több száz helyszínt magába foglaló idei fejlesztési csomagjában - mondta Szita Károly polgármester a hétfő délelőtti helyszíni sajtótájékoztatón.

- Ma hivatalosan is megkezdtük Kaposvár eddigi legátfogóbb út-, járdafelújítási programját, amelynek keretében 2 milliárd forintból 31 utcában felújítás és parkolóépítés, 6 helyszínen új útszakaszépítés, 32 helyszínen járdafelújítás történik, további 5 utcában pedig új járdát építünk, 18 utcában csapadékcsatornát javítunk vagy építünk. 3 új gyalogátkelőhely is készül, számos helyen pedig a közvilágítást is javítjuk - ismertette a Bereczk Sándor II. Program főbb fejlesztési pontjait Szita Károly polgármester.

Egyebek között megújul a Németh István fasor, az Irányi Dániel és a Teleki utca, s a Honvéd utca is a Bethlen tértől az Arany János téri körforgalomig. A sajtótájékoztató helyszínén, a Szigetvári utcában másfél kilométer hosszúságban újítják fel a járdát.

- Itt nemcsak az volt a probléma, hogy helyenként megsüllyedt a járda, hanem az is, hogy a csapadékvíz befolyt az útról a házak elé. Ezt is orvosoljuk ezzel a jelenlegi építkezéssel - mondta Szita Károly.
Az építést, felújítást idén is kaposvári vállalkozók végzik, ők az elmúlt hetekben köthették meg az önkormányzattal a szerződéseket, s ezután vehették át a munkaterületet városszerte.

A Bereczk Sándor II. Program építési munkálatai legkésőbb szeptember végére befejeződnek, közben pedig folyamatosan zajlik majd az elkészült beruházások műszaki átvétele, amely idén is az adott utcában élők részvételével történik. A város addig nem zárja le az átvételi eljárást, amíg a lakók jogos panaszait nem orvosolja a kivitelező.

Tavaly, a program első ütemében Kaposvár 500 millió forintot költött utca-és járdafelújításokra, közvilágítás-fejlesztésre a város több mint 200 helyszínén. 2013-ban 32 utcában újították fel az útburkolatot, 42 helyszínen kijavították a járdát, több helyen új járdaszakaszt építettek. 20 utcában csapadékcsatorna épült, 59 buszvárót újítottak fel vagy cseréltek ki, 6 helyszínen pedig fejlesztették a közvilágítást.

Címkék: bereck, sándor, program, második, gazdaság, kaposvár