Már nyírják a füvet, gyomlálnak és sepernek a közmunkások a jutai óvoda udvarán. Májustól nyolcan dolgoznak nyolc órában ebben a munkakörben a településen. Többen már nem először vesznek részt a programban.

A polgármester szerint többeknek ez az egyetlen lehetőség arra, hogy munkát kapjon. Ráadásul a településnek is hasznos munkát végeznek.

- Akinek semmilyen szakmája sincs, lehetőségként csak a közmunka marad. Erre 100 százalékos a támogatottság, teljes bér és járuléktámogatást kapunk - árulta el a jutai polgármester, Hivatal Nándorné.

Jellemzően intézményi karbantartások, turisztikai látványosság karbantartása, adminisztrátori feladatokat végezhetnek a közmunkások a jogszabályok szerint.

- Somogy megyében 641 millió forint áll rendelkezésre, ebből minimálisan 1452 fő foglalkoztatását kell megoldani szeptember végéig - mondta az SMKH munkaügyi központ igazgatója, Szikra László.

A legnagyobb támogatást a kaposvári járás kapta, a legkisebbet pedig a tabi. A kormány átlagban havonta 200 ezer ember közfoglalkoztatását tűzte ki célul.

Címkék: elindult, közmunka, Somogy, gazdaság