Tarany polgármestere cáfolja, hogy zsebre tenné jutalmát - a helyi óvoda kövezésére ajánlotta fel

Töreki István azokra a napokban felröppent sajtóhírekre reagált, miszerint a felszólítás ellenére sem válik meg jutalmától, így inkább kilép a Fideszből. Taany polgármestere azt mondja: esze ágában sem volt felvenni, vagy zsebre tenni a pénzt.

Felröppent sajtóhírek szerint Töreki István, a Somogy megyei 1100 fős Tarany polgármestere úgy döntött: a felszólítás ellenére sem válik meg jutalmától, így inkább kilép a Fideszből.

A blikk.hu akkor íazt írta: hatott a hatalmi szó, a Fidesz polgármesterei, alpolgármesterei szinte mind visszafizetik, vagy lemondanak a tavaly nekik megszavazott jutalmakról. A választókerületi elnököknek kellett felderíteni, mely kormánypárti vezetésű településeken volt pénzosztás. A lap megtudta, csaknem 900 településvezető adatait összesítették, s mintegy 87 százalékuk eleve nem kapott pluszpénzt.A maradék 110-120 vezető vagy jótékony célra fordította a juttatást, vagy jelezte, hogy visszafizeti. Ám Töreki István, a Somogy megyei 1100 fős Tarany polgármestere másképp döntött.


Töreki István a következő sajtóközleményt jutatta el a sajtóhírekre reagálva szerkesztőségünkbe:

A helyi közösség támogatására, a helyi óvoda udvarának térkövezésére ajánlottam fel a képviselő-testület által részemre megszavazott három havi illetményemet, melynek összege 703.381 forint volt. Eredeti szándékom is ez volt, eszembe se jutott felvenni vagy zsebre tenni azt, hiszem tudom, a falunak nagy szüksége van minden támogatásra. Ezért válaszoltam arra a kérdésre, hogy visszaadom-e a jutalmat, azt hogy "nem".  Belátom, hogy ez félreértésekre adhatott okot, azt a látszatot kelthette, hogy én magamnak akarom ezt a pénzt, pedig ez eszembe se jutott, a következményeit vállalom. Én magam nem kezdeményeztem a Fideszből való kilépésemet, csak hirtelen haragból mondtam ezt. Jómagam, teljes mértékben egyetértek ebben Orbán Viktor úrral, a Fidesz elnökével, hogy fogjunk össze az adósság rendezéséért, a közösségekért, éppen ezért nemcsak én, hanem Tarany község egész képviselő-testülete már korábban felajánlotta 2 havi tiszteletdíját, jómagam pedig 1 havi tiszteletdíjamat közösségi célra.


Tarany, 2013. január 28.

Töreki István
Tarany polgármestere


 

 





Címkék: térkögvezésre, jutalmát, ajánlja, cáfolja, tarany, fel, gazdaság