Az idén nagykorúvá vált rendezvény célja, mint minden évben, most is a magyar mézek népszersűtése. Az elmúlt esztendők kampányainak köszönhetően javult is a mézfogyasztás hazánkban, de még mindig csak fele az uniós átlagnak, ami évi két kilogrammot jelent fejenként.

A szervezők a kóstolókon és szakmai programokon túl idén egy vetélkedőt is meghirdettek - tudtuk meg a Zselici Méhész Egyesület elnökétől, Mészáros Jánostól: "A mézkóstoló sátornál ebben az évben első alkalommal tartjuk meg a kuriózum magyar mézek versenyét, a hungarikumok versenyét. Két méz jutott be ezek közé: az akác és a zselici hársméz, amelyet jó 950 éve termelnek itt a térségi méhészek."

A Kaposvári Honvéd Zenekar bevonulása a megnyitón Kaposvár polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Szita Károly azt mondta: ez a fesztivál is hozzájárul az egészséges életmódhoz és a somogyi vármegyeszékhely egészségvédő törekvéseihez.

A szombat estig tartó fesztiválon több mint 500 gyermek munkájából egy kiállítás is nyílt. Az alkotásokat a Dorottya Házban lehet megtekinteni.

Címkék: hungarikum, hárs, rajz, akác, mézfesztivál, méhész, méz, Zselic, egészség, diák, Kaposvár, gazdaság