Volt olyan, aki 300 kiló süllőt akart ellopni. A napokban pedig rendőrt is kellett hívni egyikükhöz, mert nem volt hajlandó együttműködni.

- Sikerült fogni valamit? - Pár keszegem van. Megnéznénk ha lehetséges... A hét mindennapján, naponta akár többször is felteszik a halőrök ezt a kérdést a Desedán. Szentesi László szerencsésnek mondhatja magát. A fogási naplót is kitöltötte és érvényes engedéllyel is rendelkezik. De volt, hogy már őt is megbüntették.

- Egyszer jogtalanul megbüntettek, volt egy olyan ellenőr, aki nem látta, hogy horgászom a tavon, és bemondás szerint büntettek meg. Hogy látták mások, de az ellenőr nem látott - mondta a kaposvári Szentesi László.

A napokban elfogott rapsicok azonban még rosszabbul jártak.

- A horgásznak semmiféle horgászatra jogosító okmánya nem volt, nem rendelkezett, sőt még az intézkedésnek is ellenállt, így rendőri segítséget kellett kérni - mondta a Kaposvári Sporthorgász Egyesület csoportvezető halászati őre, Kovács Gábor.

Az egyik rekordfogás is Kaposfüreden történt. Egy 500 méter széles hálóval, csaknem 300 kiló halat fogtak a tolvajok, de őket is elkapták.

Hiába azonban a rendszeres ellenőrzés, az akár több tízezer forintos bírság és a horgászattól való eltiltás, a halőrök tapasztalatai szerint nem csökken az orvhalászok száma.

Címkék: büntetés, orvhalász, eltiltás, engedély, Deseda, gazdaság