A szokásosnál két nappal később, pénteken fizeti ki a város az alkalmazottak bérét és a rászorulóknak nyújtott segélyt. Az elmaradás összesen 700 embert érint, közülük 260 köztisztviselőt és közalkalmazottat - mondta el a címzetes jegyző, Kovács Tamásné.

Az önkormányzat ugyan most megmenekült a csődtől, de ahhoz hogy a működési hiány megszűnjön, két-három évre lesz szükség.

Csurgó


A bérek kifizetése mellett az elmaradt számlák rendezése is problémát jelent a városnak. Ezért a bankkal megállapodtak, hogy a mostani 160 milliós hitelkeretet a szükséges mértékben megemelik. A tartozásokat pedig havi részletekben fizetnék ki a szolgáltatóknak és beszállítóknak.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az évek során 800 milliós hitelt halmozott fel a dél-somogyi város. Ezért júliusban fizetésképtelenné vált az önkormányzat és veszélybe került az augusztusi bérek és segélyek kifizetése. Múlt héten ezért egy megszorító intézkedés csomag  kidolgozását szavazta meg a képviselő testület. Ez volt ugyanis a bank feltétele ahhoz, hogy új hitelt biztosítson a város számára. A felvett banki kölcsön mellé 85 millió forint állami támogatást kapott Csurgó, mellyel sikerült megmenkülnie a pénzügyi összeomlástól.

(Forrás: MTI)

Címkék: fizetésképtelen, Csurgó, eladósodott, hitel, csőd, gazdaság