A Kaposvár Aréna melletti Bodosi Mihály Atlétikai Pályát egy regionális versennyel hivatalosan is felavatták szombaton. A megnyitó ünnepség első percei a közelmúltban elhunyt kiváló sportember, szervező és tehetséggondozó, Ács Lajos emléke előtt tisztelegtek. 

A város negyedik futókörének átadóján Szita károly polgármester arról beszélt, hogy a somogyi vármegyeszékhely célja, hogy 2030-ra az ország egyik legegészségesebb települése legyen. Ehhez elengedhetetlen, hogy a rendszeres mozgás a mindennapok része legyen. Ezt a törekvést az önkormányzat számos fejlesztéssel - grundok, szabadtéri kondiparkok, a legkisebbek számára ingyenes úszás- és korcsolyaoktatás - támogatja. 

A felújított, rekortán borítású atlétika pálya is a sportolók edzésein és a versenyeken kívül a nagyközönség számára is nyitva áll. A Buzsáki utcai partfalat is megerősítették, ahol lelátó lesz majd és hamarosan megépül a fedett futófolyosó is.

A Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, Schmidt Gábor pedig azt mondta: akárcsak Kaposvár, úgy a kormány stratégiai "ágazatként" tekint a sportra. Ezt bizonyítja, hogy országszerte több mint félszáz tanuszoda és nyolcvannál is több tornaterem épül(t) az elmúlt években.

Címkék: életmód, aréna, mozgás, atlétika, pálya, egészség, Kaposvár, sport