Az új rajtgépeket is tesztelték a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola tehetségei csütörtökön a megújult atlétika pályán. A próbaüzem alatt most még csak ők használhatják a megújult létesítményt, de szeptember végétől már mindenki előtt nyitva áll a pálya. 

"Először futunk, két kör kocogás, utána nyújtunk, futóiskola és sprintfutások" - mesélt a felkészülésről Pénzes Andor Gábor.

A KASI atlétika szakosztálynak jelenleg 278 igazolt sportolója van - tudtuk meg a vezetőedzőtől, Czipó Gabriellától, aki nagyon várta már az új pályát: "Ez nekünk nagyon-nagy segítség, hiszen ez volt a második szezon, amit pálya nélkül teljesítettünk. Most is éppen edzőtáborban lennénk, de így nem kellett elutaznunk, hiszen ezt a csodálatos pályát, ezt a megszokott környezetet fedezhetik fel most újra a kis atlétáink."

A 862 millió forintos beruházás megkezdése előtt a város a Buzsáki utcai löszfalat is megerősítette. A megújult pályára pedig várják a sportolni vágyókat - hangsúlyozta egy helyszíni sajtótájékoztatón Szita Károly, polgármester: "Az egészséges életmódhoz nagy mértékben hozzátartozik a sport, a mozgás, nem a versenysport, hanem a mozgás és ezért volt az a rengeteg sportfejlesztés Kaposváron: beleértve a fürdőt, az uszodát, a futóköröket, a szabadtéri kondiparkokat és a grundokat."

A kaposváriak nyáron reggel 6 és este 9 óra között, télen pedig este 8 óráig látogathatják a pályát, kivéve a délután 3 és 5 között tartó atlétika edzések idején és a versenynapokon.

Címkék: mozgás, aréna, egészség, életmód, atlétika, pálya, sport, Kaposvár