Az Iváncsa elleni vereség után az MTK II otthonában javított a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB III dél-nyugati csoportjában.

A somogyiak nem kezdtek jól a fővárosban, Molnár találata után azonban Babinszky és Horváth góljaival még az első félidőben fordítani tudtak. Babinszky a fordulás után ismét eredményes volt, erre pedig már csak egyszer tudtak válaszolni a hazaiak, így a zöld-fehérek 3:2-re diadalmaskodtak a fővárosban.

A Rákóczi szeptember 8-án a Gárdonyt fogadja majd saját közönsége előtt.

MTK Budapest II.–Kaposvári Rákóczi FC 2–3 (1–2)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 200 néző. V.: Juhász B. (Turi M., Cseresznyák).

MTK Budapest II.: Csenterics – Bene (Vas M., a 70. percben), Stumpf, Farkas M. (Béres, a 38. percben), Csányi, Asante – Herczeg (Földi, az 54. percben), Szőke, Antal D., Bakó (Ebot, a 70. percben) – Molnár Á. Vezetőedző: Kanta József.

Kaposvári Rákóczi FC: Miler D. – Heil, Nagy M., Balogh Á. – Görög, Horváth B., Balla (Szabó M., a szünetben (Pressing a 91. percben)), Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Mayer M. (A. Mazzonetto, a 81. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerzők: Molnár Á. (a 24. percben), Antal D. (a 86. percben), illetve Babinszky (a 33. és az 52. percben), Horváth B. (a 42. percben).

Sárga lap: Szőke (a 61. percben), Stumpf (a 76. percben), Földi (a 90. percben), Pressing (a 92. percben).

Székely Tibor: – Tiszta szívből gratulálok a csapatomnak, mert egy ügyes, modern focit játszó, sokat futó csapatot tudtunk az otthonában megverni. Újra előkerült az akarat, a pozitív mentalitás. Bár vezetett az ellenfél, de felálltunk és fordítottunk. Úgy gondolom, hogy jót tett a csapatnak a szerkezetváltás is. Szerencsére több formációban is tudunk játszani, ami a játékosok erejét mutatja. Ezt a győzelmet az egész csapat nevében a szurkolóinknak ajánlom fel a szerdai kisiklás miatt. Továbbra is várjuk őket a meccseinkre, mert szükségünk van rájuk.

Kanta József: – Nagyon jó mérkőzés volt két egyenlő erősségű csapat között. Helyenként domináltunk, megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy ne kapjunk ki, úgy gondolom, hogy magunkat vertük meg, hiszen három olyan gólt engedélyeztünk az ellenfélnek, amiért nem kellett sokat tenniük, hiszen mi adtuk oda nekik a labdákat. Sajnálom az eredményt, azonban a fiatal játékosaimnak ilyen meccsekre van ahhoz szükségük, melyeken mindent ki kell adniuk magukból egy jó ellenfél ellen. A védekezésbe elkövezett hibák sajnos jellemzőek ránk, sajnos néha saját magunkat verjük meg az ilyen gólokkal. Sajnálom, mert a játékosok jól futballoztak, de nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket egy összességében ikszes meccsen.

Címkék: mtk, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport