Kedves pillanatok előzték meg a Kaposvári Vízilabda Klub – UVSE OB I-es bajnokit - tudósít a kapospolo.hu. A KVK felhívására több százan gyűltek össze a lelátón gumilabdákkal a kezükben, melyeket a szurkolók egyszerre dobhatták be a medencébe a helyi műsorközlő jelére. A kezdeményezés két vízilabdás szülőtől, Parádi Balázstól és Palatinus Imrétől indult, az összegyűlt játékokat pedig a helyi óvodások kapják majd meg.

Maga a mérkőzés - amit ide kattintva vissza is nézhetnek - hazai találattal indult, de Szatmári Kristóf büntetője után nagyot fordult a világ. Zsinórban négyszer volt eredményes a fővárosi együttes, így az első negyed után volt miről beszélnie Surányi László vezetőedzőnek a játékosaival.

A szünet jót is tett a KVK-nak. Berta József és Juhász-Szelei Norbert is kihasznált egy emberelőnyös helyzetet, majd ismét Szatmári volt eredményes. Az egyenlítést követően azonban újfent megléptek kettővel a vendégek, amiből csak egyet tudtak ledolgozni a hazaiak a nagyszünetre.

Vindisch Ferenc fújt ébresztőt a harmadik negyed elején, majd Aleksa Petrovski a vezetést is megszerezte a kaposváriaknak. A játékrész végéhez közeledve Garancsy András egalizált az újpestiek részéről, majd Juhász-Szelei hiába juttatta ismét előnyhöz a somogyiakat, a záróakkord így is döntetlenről indult.

Tamás Kevin góljával az UVSE ragadta magához a vezetést az utolsó nyolc perc kezdetén, amire az amerikai válogatott Kacper Langiewicz válaszolt a túloldalon. Három perccel a vége előtt Pellei Frankkal szemben szabálytalankodtak a fővárosiak, a megítélt büntetőt azonban Szatmári nem tudta értékesíteni. Ezt követően mindkét félnek volt lehetősége a győzelem megszerzésére, de végül maradt a pontosztozkodás.

Surányi László csapata két forduló után két döntetlennel áll és szombaton a Pécs otthonában folytatja majd élvonalbeli szereplését.

Kaposvári VK–UVSE 11–11 (1–4, 6–4, 3–2, 1–1)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 600 néző. Vezette: Kun Gy., Kovács S.

Kaposvári VK: Csoma – Langiewicz (1), ifj. Berta (2), Pellei F., Szatmári (2), Vindisch (2), Juhász-Szelei (2). Csere: Aranyi, Petrovski (2), Takács J., Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.

UVSE: Kósik – Korényi, Korbán (3), Korbács (1), Eppel, Bencz (1), Szentesi (2). Csere: Tőzsér, Seeler, Garancsy (3), Hegedűs Cs., Barics, Tamás K (1). Vezetőedző: Vincze Balázs.

Gól emberelőnyből: 13/6, illetve 8/4.

Gól ötméteresből: 2/1, illetve 1/1.

Kipontozódott: Korbács (18. p.), Bencz (28. p.).

Címkék: UVSE, OB I., KVK, óvoda, jótékony, vízilabda, Kaposvár, sport