Az összecsapás vendég találattal indult, de az újpestiek még az első negyedben fordítani tudtak - tájékoztatott minket a Kaposvári Vízilabda Klub.

A második felvonást is jól kezdték ifjabb Bertáék, 5-4-nél ismét ők jártak előrébb, a hazaiak azonban még a félidő előtt magukhoz ragadták a vezetést.

Felváltva estek a gólok a harmadik negyedben, de 7-7 után megakadtak a somogyiak játéka. Az UVSE kezdett meglépni, Petrovski 4 perces kiállítását követően pedig tovább nőtt a különbség a felek között. A negyedik játékrészben ötre növelték a fővárosiak az előnyüket, innen pedig már nem volt visszaút Surányi László tanítványai számára.

A KVK így egy fordulóval az alapszakasz vége előtt igen távol került a legjobb nyolcba kerüléstől. Juhász-Szelei Norberték szerda este a Vasas ellen zárják a bajnokság első szakaszát a Csik Ferenc Versenyuszodában.


E.ON Férfi Vízilabda OB I – 25. forduló

UVSE – Kaposvári VK 15-10 (3-2, 3-3, 5-3, 4-2)

Gólszerzők: Bencz 3, Korényi 3, Korbács 2, Ekler 2, Belényesi 2, Vámosi, Eppel, Csapó ill. ifj. Berta 3, Dobos 2, Juhász-Szelei, Horváth, Varga, Mijics, Langiewicz.

Címkék: UVSE, Vízilabda, KVK, sport