Dunaújvárosi győzelemmel ért véget a Férfi U21 Országos Bajnokság hatos döntője a Kaposvár Arénában. A Fino a negyedik helyen zárt, miután négyszettes mérkőzésen kikaptak a Debrecentől.

A bronzmeccset a kaposvári együttes kezdte jobban, de a DEAC fordítani tudott, és behúzta az első játszmát. A második szettben vezetett a DEAC, de Iván Bence támadásainak köszönhetően került előnybe. Hazai játszmalabdánál aztán időt kért a Debrecen, és sikerült megfordítania a játszmát.

A 3. felvonásban a Fino irányított, és már 21:13-ara is vezetett, ami elég volt a szépítéshez. A térfélcsere után időnként elszabadultak az indulatok: két figyelmeztetés is történt, de ez nem befolyásolta a mérkőzést. A Fino kezdett jobban, a végén viszont ismét a DEAC volt a jobb, és ezzel kiharcolta a bronzérmet. A döntőt magabiztosan nyerte a Dunaújváros a Szolnok ellen.


Fiúk, helyosztók

Az 5. helyért: Pénzügyőr – VRCK 3:1

A 3. helyért: DEAC – FINO Kaposvár 3:1

Döntő: Dunaújvárosi SE – Szolnok 3:0

Végeredmény:

1. DSE Röplabda Akadémia
2. Szolnoki SPC
3. DEAC
4. Fino Kaposvár
5. Pénzügyőr SE
6. Vegyész RC Kazincbarcika


A kaposvári lányok eközben szintén a negyedik helyet szerezték meg a fővárosi hatos döntőben. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21-es csapatának tagjai már azzal teljesítették az elvárásokat, hogy bejutottak a legjobb négy közé, de a folytatásban, titkon abban reménykedtek, hogy összejöhet egy dobogós helyezés is.

A Gödöllő elleni bronzmeccs nem ígérkezett könnyűnek. Az első szettben ötpontos hátrányt dolgozott le a hajrára a Diamant, de a végjátékban jobban ment a riválisnak. A térfélcsere után tetemes előnyt szerzett a Pest megyei együttes, a kaposváriak sok hibával röplabdáztak. A harmadik felvonásban peidg a Gödöllő végül nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A junior bajnokság döntőjét a Békéscsaba nyerte meg az UTE elleni 3-0-s sikerrel.


Lányok, helyosztók

Az 5. helyért: BDSE/Emericus – Vasas SC 3:2

A 3. helyért: Gödöllői RC – 1. MCM-Diamant RÖAK 3:0

Döntő: Linamar-BRSE – UTE 3:0

Végeredmény:

1. Linamar-BRSE
2. UTE
3. Gödöllői RC
4. 1.MCM-Diamant RÖAK
5. BDSE/Emericus
6. Vasas SC

Címkék: u21, junior, röplabda, sport