1970-ben alakult meg az önálló Magyar Tájékozódási Futó Szövetség. Ennek kapcsán a 2020-as évet a jelenlegi országos elnökség jubileumi rendezvények sokaságával tervezi emlékezetessé tenni. Ezek között szerepel a hagyományos tájfutó gála, melyet Budapesten bonyolítottak le a hétvégén.

A gálán az ünnepélyes és kötetlenebb visszaemlékezések mellett fotó-kiállítást, térkép-kiállítást, régi tájfutó holmik kiállítását szervezték meg, valamint átadták a 2019. évi díjakat is.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A díjazottak sorában somogyi sportvezetőket is találunk: a 2019. év őszén Kaposváron lebonyolított, rekord nevezési létszámot hozó Országos Rövidtávú Bajnokság lebonyolításáért ifj. Pavlovics György (az egyik főszervező Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület elnöke) a “Tájékozódási Futásért” kitűző Ezüst fokozatát, míg Csizmadia István (a másik főszervező Somogy Megyei Tájékozódási Futó Szövetség és a verseny elnöke) a kitűző Bronz fokozatát vehette át.

A verseny döntőjén használt, ifj. Pavlovics György által elkészített “Kaposvár-belváros” térkép pedig “Az Év tájfutó térképe” díjat kapta meg.

Címkék: tájfutás, szövetség, gála, sport, kaposvár