Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, az idei nyáron is megrendezik a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport rendezvény sorozatot. A helyi szervezők ebben az évben is 34 település 37 strandján - 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen - várják a szervezett keretek között sportolni szándékozókat. A program július második hétvégéjén rajtol, és a mozogni vágyók több sportágban is kipróbálhatják magukat.

Idén az első programnap július 8-án, szombaton lesz, és a sportolni szándékozók igényei, illetve a pályák adta lehetőségek figyelembevételével, kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek szervezésére, indítására. Egészen augusztus 19-ig, minden szombaton ez a menetrend, és ezen kívül a helyi szervezők még két, szabadon választott időpontot is megadnak. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra lesz majd, de természetesen sok függ az időjárástól is.

Az idei programsorozat augusztus 26-án, szombaton, a már jól megszokott helyszínen, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon zárul, ahol a résztvevő strandok egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapata vesz részt a XIII. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozón.

Bartsch János programigazgató kiemelte: a programban résztvevő strandokat erre a nyárra mintegy 5 millió forint értékben szerelték fel korszerű, új sporteszközökkel. A balatonlellei, a vonyarcvashegyi és az ábrahámhegyi helyszín teqball-asztallal gazdagodott, Fonyódon, Balatonfenyvesen, Balatonberényben és Gyenesdiáson pingpongasztallal bővült a kínálat, Balatonakarattyát pedig vízi sporteszközökkel látták el.

Ráadásként a Mozdulj Balaton Programsorozat csatlakozott a Magyar Vízilabda Szövetség Póló Nyár elnevezésű programjához, és a megállapodásának köszönhetően mintegy 26 strand kapott felfújható vízilabdakapu-párokat és labdákat, hogy ezzel is népszerűsítsék ezt a hagyományos magyar sikersportágat a fürdőzők körében. És ez még nem minden: több településen – így például Balatonföldváron, Balatonszárszón és Gyenesdiáson - pályafelújítások kezdődnek majd, hogy a jövőben még jobb körülmények között sportolhassanak a nyaralók.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága, a települési önkormányzatok és városüzemeltetési szervezetek támogatásával, együttműködésével, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósul meg. Balatonfüred, Balatonszemes és Balatonszárszó ezúttal is két-két stranddal vesz részt az eseményen. További részletek a programokról és a mozgási lehetőségekről a www.mozduljbalaton.hu internetes oldalon találhatóak.

A résztvevő települések megyék szerint:

Veszprém: Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred (2 strand), Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonakarattya

Zala: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök

Somogy: Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos

Az idei időpontok:

Július 8., 15., 22., 29.

Augusztus 5., 12., 19. + 2 program nap

A programnapok általában 14 órakor kezdődnek, a pontos időpontokról és a + 2 programnap dátumáról a helyi szervezőknél érdemes érdeklődni.

Augusztus 26.: Vonyarcvashegy, XIII. "Mozdulj Balaton!" Sporttalálkozó (a programsorozatban részvevő strandok csapatainak részvételével)

Címkék: szabadidő, Mozdulj Balaton, nyaral, strand, sport