Vasárnap este, Lengyelországban vívhatja ki a továbbjutást a Fino férfi röplabdacsapata az angol Polonia London ellen a Challenge Kupa főtáblájának első fordulójából. A tét a legjobb 16 közé kerülés, és mivel a magyar bajnok kaposváriak 3-0-ra nyerték az első találkozót, így bizakodó hangulatban kelnek útra szombaton hajnalban.

Nagyjából tízórányi buszozás, pontosan 823 kilométer megtétele vár a kaposváriakra szombaton, hogy eljussanak a lengyelországi Belchatowba, a Challenge Kupa-párharc visszavágójára. Már ez sem tűnik kis feladatnak, de a fő cél mégis az, hogy a fiúk továbblépjenek a következő körbe. A december 6-án megvívott első mérkőzésen jó játékkal nyert a Fino 3-0-ra, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot.

"Azt az előnyünket, amit megszereztünk Kaposváron, szeretnénk megőrizni, de nem csak két szettért, hanem a győzelemért megyünk Lengyelországba" - fogalmazott a Fino vezetőedzője, Demeter György. "Nagyon bízom abban, hogy fegyelmezetten tudunk játszani, és remélem, az igényes lengyel közönséget is kiszolgáljuk majd. A két csapat már jobban ismeri egymást, mint pár hete,de most egy lényegesen nagyobb teremben játszunk majd, mint a miénk. Itt érződött a londoniakon, hogy nehezen szokták meg a körülményeket, sok labda felpattant róluk a plafonra. Remélem, a nagy teremben nem nyomaszt minket, hiszen megbirkóztunk már ezzel a feladattal például az új kazincbarcikai csarnokban is."

Jó hír, hogy mindenki egészséges, így a magyar bajnok teljes kerettel kel útra az óesztendő utolsó tétmérkőzésére.

A találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik.

Címkék: Polonia London, Challenge Kupa, továbbjut, nemzetközi, Fino, Kaposvár, sport