6-0-val indította a találkozót az Oroszlány, két perc kellett a hazaiaknak, amikor Koprivica megszerezte csapata első kosarát - írja a bb1.hu. Eaddy hármasával, majd Filipovity közelijével a következő percben aztán a vezetést is átvették a kaposváriak. Gholston remeklésével ismételten a OSE-nál volt az előny, de sokáig nem örülhettek, mert Halmai távolról, Jackson pedig közelről talált be. A folytatásban is hasonló mederben zajlott a mérkőzés, azzal a különbséggel, hogy Riddley, Stevenson, valamint Gholston pontjaival visszavette a vezetést az OSE, és pár pontot folyamatosan megtartott előnyéből (24-29).

A 14. percig kellett várnia arra, hogy újra igazán szoros legyen a mérkőzés, ekkor Filipovity hárompontosával lett 35-36 az állás. Koprivica duplájával a vezetést is átvették a somogyiak, de Thomas az ellentámadásból rögtön válaszolt rá. Továbbra sem tudott meglépni egyik fél sem a másiktól, pár pont előnye a vendégeknek volt a következő szakaszban, köszönhetően annak, hogy Stevenson keze egyre jobban el kezdett sülni. Hazai oldalról főleg Eaddy jelentett veszélyt a gyűrűre. A 20. percben aztán éppen az amerikai irányító triplájának köszönhetően előnnyel várhatta a Kaposvár a folytatást (51-49).

Filipovity triplája kimaradt, Thomas pedig kiegyenlített a második félidő elején. Halmai triplájára azonnal jött a válasz, Riddley talált be távolról. Jackson sem gondolkozott sokat, majd a vendégek elhibázott támadását követően Filipovity is bedobott egy triplát. A találkozón továbbra sem a védekezés dominált, mindkét csapat jó százalékkal dobott. 62-54 után felzárkóztak az oroszlányiak 62-61-nél már csak egy ponttal vezettek a kaposváriak. 70-70-nél Gholston duplája után egyenlíteniük is sikerült a vendégeknek, majd Ridley büntetőit követően náluk volt az előny. Eaddy újfent egy triplával zárta az etapot, de Riddley-nek még sikerült egyenlítenie (74-74).

A záró játékrész elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést az Oroszlány légiósai révén, de ahogy a meccs korábbi szakaszában, a Kaposvár nem szakadt le, a 33. percben visszavette a vezetést. Hiába volt Gholston eredményes egy betörést követően, Eaddy hetedik hárompontosát dobta be, amivel 85-83-ra vezetett a somogyi csapat a 34. percben. Felváltva vezettek a csapatok, majd úgy tűnt, hogy az Oroszlány került közelebb a győzelemhez Gholston hárompontosa után. 88-92 után azonban még a hazaiaknak volt visszaút, Koprivica és Jackson pontjaival egyenlítettek (92-92).

A hosszabbítás 94-94-ig volt szoros, ezután Eaddy és Filipovity tripláival meglépett a Kaposvár. Az Oroszlánynak már nem volt visszaút, a ráadásban már egyértelműen a hazaiak domináltak és végül nyolc ponttal megnyerték a mérkőzést (109-101).

Videón a teljes mérkőzés!

Kometa Kaposvári KK - MVM-OSE Lions 109-101 (24-29, 27-20, 23-25, 18-18, 17-9) - hosszabbítás után

Alsóházi rájátszás, 6. forduló

Kaposvár, Kaposvár Aréna

Játékvezetők: Goda László, Minár László Balázs, Szilágyi Bálint (Dernei Gábor)

Kaposvár: Eaddy 32/18, Halmai 9/9, Filipovity 23/15, Jackson 11/3, Koprivica 19. Csere: Krnjajszki 10/3, Jean-Marie 3, Paár 2, Puska -.

Címkék: kometa kaposvári kk, oroszlány, kosárlabda, sport