A kaposváriak - a ciprusi bajnok ellen sikerrel megvívott selejtező után - a Challenge Kupa első fordulójában az angol Polonia London együttesét fogadják a városi sportcsarnokban. A cél, hogy a fiúk előnyt szerezzenek a december 18-ai visszavágóra.

A vasárnapi, Debrecen elleni mérkőzés egyben az újabb Challenge Kupa mérkőzés főpróbája is volt. A Fino ugyanis kedden már a Polonia London ellen lép pályára.

"Már megnéztük és ki is elemeztük őket.Mindenképp szeretnénk itthon nyerni, hogy utána idegenben is legyen esélyünk, és akár kettős győzelemmel jussunk tovább" - mondta a Fino fiatal játékosa, Kalmár Ákos.

Soros ellenfelük igazi nemzetközi együttes: játékoskeretében az angol játékosokon kívül több lengyel, valamint bolgár, szlovák, görög, francia és amerikai röplabdázó is megtalálható. Erősek a lengyel kapcsolataik, melynek köszönhetően a visszavágót nem Angliában, hanem a lengyelországi Belchatów egyik csarnokában vívják majd meg.

Demeter György vezetőedző ugyancsak bízik abban, hogy erőt ad fiainak az elmúlt hetek győzelmi sorozata, és sikerül majd az első meccsen előnybe kerülni.

Az angolok elleni európai kupamérkőzés kedden 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A belépés ingyenes.

Címkék: polonia london, challenge kupa, fino kaposvár, sport