Sikeres, bár viszontagságos szezont tudhat a háta mögött Szvoboda Bence, a Team HTS KTM 24 éves kaposvári krosszosa. Térdsérülése és porckorongsérve miatt az év nagy részében fájdalmakkal kellett versenyeznie, de ez sem tántorította vissza, hogy a céljaiért küzdjön és befejezze a 2016-os motorsportszezont.

Miután megnyerte itthon az MX1-es bajnokságot, és második lett Csehországban az MX2-esek között, az előtte álló korrekciós műtétekre kívánt koncentrálni, ám csapata szükségesnek tartotta bevetését az idényt lezáró csapatversenyen.

Ezen a viadalon háromfős magyar székhelyű csapatok versengtek a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) vándortrófeájáért. A Team HTS KTM az elmúl négy évben elhódította a nagy presztízsű serleget, és a címvédésre Bence nélkül esélyük sem lett volna a külföldi vendégszereplőkkel felálló vetélytársakkal szemben.

A peresztegi istálló kilencszeres magyar bajnoka mindent megtett, amit tudott, két harmadik helyezéssel járult hozzá a közös eredményhez, de sajnos ez kevésnek bizonyult a címvédéshez. A csapat egyik tagja technikai hiba miatt nem tudott egy futamot befejezni, ez pedig sok pontjába került a HTS KTM-nek. Összetettben végül a harmadik helyen zártak Szvoboda Bencével a soraikban.


Lehotzky István felvételeiLehotzky István felvételeiLehotzky István felvételeiLehotzky István felvételeiLehotzky István felvételeiLehotzky István felvételei
Lehotzky István felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

„Hosszú volt a szezon, és szerettem volna a pihenésre és a sérüléseim rehabilitációjára koncentrálni a cseh idényzáró után. A csapatomnak viszont szüksége volt rám, így az utolsó pillanatban mégis vállaltam a versenyzést. A HTS KTM és Horváth Lajos nagyon sokat segített nekem az elmúlt öt évben, és ezt egy jó eredménnyel szerettem volna viszonozni. Ma nem én voltam a leggyorsabb a pályán, kétszer a harmadik helyen végeztem, amivel elégedett lehetek az edzettségem és az állapotom miatt. Sajnos most lecsúsztunk a címvédésről, de jövőre újra miénk lesz a csapatbajnoki cím. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott engem ebben a nehéz szezonban.” - összegezte a kiskunlacházi versenyt a kilencszeres magyar bajnok, Szvoboda Bence, aki számára most már tényleg elkezdődhet a rehabilitáció. Vasárnap fekszik be a pécsi kórházba, ahol a gerincsérvét teszik rendbe, aztán egy másik intézetben a térdét operálják meg, hogy a márciusi szezonkezdésre újra egészségesen ülhessen nyeregbe.

MAMS Motokrossz Csapatverseny, végeredmény:

1. Husqvarna Maurergép Racing Team - 21 pont
2. Team Tóth Suzuki – 35 pont
3. Team HTS KTM – 50 pont
4. Motoaction Monpet Team – 58 pont
5. Hell KTM Kecskemét Team 1. – 72 pont

Címkék: Szvoboda, motokrossz, bajnok, sport