A RÖAK három meccséből egyet nyert meg, így nehéz helyzetből várhatják a mindent eldöntő második fordulót.

Malév SC, Sümeg, Kecskeméti Sportiskola. Ezzel a három csapattal került egy csoportba a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek csapata az országos bajnokság elődöntős küzdelmeiben. A két fordulós elődöntő első tornáját Kaposváron, a Kodály iskola tornatermében rendezték. A RÖAK együttese tavaly országos bajnoki címet ünnepelhetett, azóta viszont több helyen is változott a csapat, hiszen néhány játékos kiöregedett.

- Igazából ez az év úgy nézett ki, hogy nem a mi évünk. Úgy érzem, hogy a mai napra, egy kicsit az utóbbi hetek alapján össze állt a csapatunk és mivel ez egy elődöntő első fordulója, ezért mindenképp szeretnénk az első két helyet megszerezni, hiszen úgy van esélyünk arra, hogy az országos döntőben résztvegyünk - mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Sántosiné Oláh Edit.

A kaposváriak első mérkőzésüket a Sümeg gárdájával vívták, akik ugyancsak a hatosdöntőbe jutást tűztésk ki célul.

Sántosiné Oláh Edit fiai remekül kezdtek, az első szettet megnyerték, ám utána a sümegiek percei következtek, és végül 3-1-re behúzták az összecsapást. A RÖAK-osok ezt követően az ellen a Kecskemét ellen léptek pályára, akikkel tavaly az országos döntőben az elődöntőt vívták. Azt a csatát akkor a kaposváriak nyerték, ezúttal viszont a kecskemétiek bizonyultak jobbnak 3-0 arányban. A tornán utolsó mérkőzésüket a Malév ellen játszották a fiúk, akiket 3-0-ra megvertek, így egy győzelemmel és két vereséggel zárták az első fordulót. Ezzel nehéz helyzetbe kerültek a továbbjutást illetően, ám helyzetük nem reménytelen.

Címkék: ogyb, röplabda, sport