Lassan gyengül a ciklonális hatás, vasárnapra átmenetileg szárazabb, stabilabb léghullámok érkeznek fölénk. Tovább csökken a zivatarok valószínűsége, a napsütés mellett azonban még megnövekedhet a gomolyfelhőzet.

Hétfőn egy újabb légörvény helyeződik fölénk, ismét változékonyra fordul időjárásunk. Napközben többfelé és több alkalommal várható eső, zápor, zivatar. Felhőszakadások, jégesők is előfordulhatnak és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-21 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, erősebb felhősödés az esti óráktól valószínű. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Többfelé várható zápor, heves zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől várhatóan megnyugszik az idő, szárazabb, naposabb időszak kezdődhet. A hőmérsékletek kezdetben az átlagosnak megfelelően alakulnak, majd a hétvégére beköszönt a kánikula.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár